Ξάνθη: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε εργατικό ατύχημα

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης στην Ξάνθη ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. 

Στο εργοτάξιο κατασκευής του κάθετου άξονα Δημαρίου – Ροτντοζέμ σημειώθηκε ακόμη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας και να τραυματισθούν σοβαρά άλλοι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας νέος άνθρωπος, που κατάγεται από τον Κένταυρο και διέμενε τα τελευταία χρόνια στα Κιμμέρια, έχασε τη ζωή του ενώ άλλοι δύο είναι αυτοί οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του έργου.

Ως πότε θα θρηνούμε εργαζόμενους;

 

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού εργάτη, συμπολίτη μας στο εργοτάξιο του κάθετου άξονα Βουλγαρία – Εχίνος – Ξάνθη.

 Ο θάνατος  δεύτερου εργάτη σε διάστημα 5 μηνών στο συγκεκριμένο εργοτάξιο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ μας προκαλεί  βαθιά ανησυχία  σε σχέση με τις συνθήκες ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία και θα πρέπει να προστατεύεται με κάθε τίμημα. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν μεγάλες ευθύνες που τα εργοτάξια και οι χώροι δουλειάς λειτουργούν χωρίς δικλίδες ασφάλειας για τους εργαζόμενούς τους.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του άτυχου εργαζόμενου και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης