Ολικό μπλόκο στις μετακινήσεις εντός της χώρας – Στους 83 οι νεκροί, 84 οι διασωληνωμένοι

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση σε όλους προς άλλους προορισμούς, πλην μόνιμων κατοίκων με βάση το Ε1 – 83 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Όλες οι ειδήσεις για την εξέλιξη της επιδημίας εντός Ελλάδας σε liveblog

Τα νέα κρούσματα είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.884, ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 83, καθώς καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι.

Ολικό μπλόκο στις μετακινήσεις

Ολικό «μπλόκο» στις μετακινήσεις ισχύει από τις 6 μ.μ. της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο μόνιμων κατοίκων, με απόδειξη τη φορολογική δήλωση Ε1. Αλλιώς, θα επιβάλεται πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων στα οχήματα, και επιστροφή του παραβάτη στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ’ οίκον.

  • Δείτε εδώ τη διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης της πανδημίας από το Πολυτεχνείο​

Παρακολουθήστε όλες τις εγχώριες εξελίξεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο liveblog του Left.gr (για τις εξελίξεις παγκοσμίως δείτε το αντίστοιχο Liveblog εδώ):