ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες νοικοκυριά

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία – «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

Τις αντιλαϊκές του απόψεις για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φρόντισε να ξαναθυμίσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Υποστήριξε από το βήμα ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». Χαρακτήρισε δε την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία. «Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση», τονίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν». Ο βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει ακόμα ότι «οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση», και ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

“Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές,  προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών”, υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sP5uIZKNoeY&feature=emb_logo