Χ. Σπίρτζης:«Η κυβέρνηση να μην τρέχει τόσο την ανάπτυξη, θα την γράψει η Tροχαία»

«Μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε σκαλιστήρι στο Μετρό» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Focus FM 103,6 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με την Δέσποινα Μποτίτση και τον Γιάννη Πηλίδη.
«Το μετρό δεν πρόκειται να γίνει με το δογματισμό, που έχει η ΝΔ. Συνδέει την ολοκλήρωσή του με την επέκταση της Καλαμαριάς- γιατί και εκεί κολλήσει το έργο- και το σταθμό Βενιζέλου. Όχι το 2023, ούτε το 2033 δε θα έχει τελειώσει» είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτήρισε σκάνδαλο τη σύμβαση ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ. «Δεν το ξέρετε, ότι τα ΚΤΕΛ επί ΝΔ είχαν φορτώσει στον ΟΑΣΘ τις ασύμφορες γραμμές τους;», αναρωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών παρατήρησε ότι έχουν “κολλήσει” μία σειρά από έργα και σχολίασε με σκωπτικό ύφος: «να μην τρέχει τόσο πολύ η κυβέρνηση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, γιατί θα την γράψει η Τροχαία» επισημαίνοντας παράλληλα πως η επένδυση στο Ελληνικό δεν “κολλούσε” επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραφε τις ΚΥΑ, αλλά επειδή υπήρχαν προβλήματα χρηματοδότησης.

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, ότι οι υπουργοί του τα έχουν κάνει μούσκεμα στο προσφυγικό και τα αναλαμβάνει όλα ο ίδιος και το γραφείο του. Δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει κεντρική επιλογή της ΝΔ να διαλυθεί το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να κάνει βόλτα τις αρμοδιότητες σε 3 υπουργεία και χθες να έχουμε δηλώσεις, ότι θα αναλάβει ο ίδιος τα ασυνόδευτα. Την κατάντια αυτή, που έχουμε σήμερα δεν την είχε ζήσει ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: