Απάνθρωπος οχετός της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κατά των μεταναστών

Ο σκοταδισμός, η συντήρηση και η ακροδεξιά συνθέτουν την επίσημη και δημόσια πλέον διατυπωμένη «γραμμή της οργάνωσης νεολαίας της ΝΔ – Να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες ο Μητσοτάκης, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η επιστολή της ΟΝΝΕΔ «αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα “μόνο για Έλληνες”» – Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την αντιμεταναστευτική του ρητορική αλλά και τη ανοχή των ακραίων φωνών εντός του κόμματος και της κυβέρνησής του, έχει ανοίξει εδώ και καιρό παράθυρο, για την ακρίβεια μία τεράστια πόρτα, για να βγουν ανερυθρίαστα όλες οι ρατσιστικές και μισάνθρωπες φωνές της ελληνικής δεξιάς στο προσκήνιο.

Δείγμα αυτών, η χυδαία ρατσιστική επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που, σαν ηχώ της Χρυσής Αυγής, λέει «ΟΧΙ στα σχέδια του Υπουργού Δημόσιας τάξης για τη “Μεταφορά μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ».

Με λίγα λόγια, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Το θέμα «άνοιξε» όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η πληροφορία πως πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια θα παραχωρηθεί ώστε να στεγαστούν πρόσφυγες στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά και ειδικότερα οι υπερπλήρεις δομές φιλοξενίας του ανατολικού Αιγαίου.

Η απόφαση ήρθε μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών, προς μίσθωση, όπου θα διαμένουν οι πρόσφυγες  που αιτούνται άσυλο.

Στη συγκεκριμένη κίνηση είχε αντιδράσει από την Πέμπτη 10/10 η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ΤΑ, δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά. Η δήμαρχος είχε μάλιστα συναντήσει τον υπουργό για να εκφράσει την ένσταση της παράταξής και του δημοτικού συμβουλίου.  Η Δ. Κεχαγιά τόνισε πως προσήλθε στη συζήτηση με το υπουργείο με διάθεση «διαλόγου και συμπόνιας για το θέμα», ωστόσο η τελική δήλωσή της ήταν χαρακτηριστική: «Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια» (βλ. παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση).

Δίκαιο του αίματος, ξενοφοβία, ρατσισμός και ένας απάνθρωπος οχετός, μαζεμένα σε μια επιστολή που αποτελεί μνημείο μισανθρωπιάς:

Ανακοίνωση για την επιστολή εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής 13/10 το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «ΟΝΝΕΔ Πεντέλης όπως Χρυσή Αυγή»:

“Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες».

Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα  ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων”.

«Ο λόγος τους βρωμάει φασισμό»

«Από την πλευρά της, η Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου-Πεντέλης-Μελισσίων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δημοσιοποίησε χθες τη παρακάτω ανοικτή επιστολή, απαιτώντας απο τον υπουργό Προστασίας του πολίτη την απαγόρευση μετακίνησης προσφύγων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλεμιγκ στα Μελίσσια.

Για ακόμα μια φορά, οι ακροδεξιές φωνές της νέας Δημοκρατίας φλερτάρουν ανοικτά με τον σκοταδισμό. Ο λόγος τους βρωμάει φασισμό.

Δε θα επιτρέψουμε στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης και στη δημοτική αρχή της πόλης να διασπείρουν ρατσιστικό μίσος, επιχειρώντας έτσι να κατακλύσουν με φόβο τη τοπική κοινωνία και να καταστήσουν ανεπιθύμητους τους προσφυγες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και θα παλέψουμε για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

Καταδικάζουμε τη ρητορική μίσους της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Στη πόλη μας οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, οι φασίστες όχι.»

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά την κατακραυγή

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ξενοφοβική ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Φαίη Νικητοπούλου υπέβαλε την παραίτησή της στην ΟΝΝΕΔ, η οποία και έγινε δεκτή, ενώ αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της οργάνωσης νεολαία της ΝΔ τη Δευτέρα.

«Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στα Μελίσσια»: Τι έλεγε η δήμαρχος Πεντέλης πριν μερικά 24ωρα

Τον χορό των αντιδράσεων ωστόσο είχε ανοίξει από την Πέμπτη η υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία δήμαρχος Πεντέλης.

Η δήμαρχος είχε συναντήσει τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο συνάντησης των επικεφαλής των παρατάξεων, μετά τη λήξη της οποίας δήλωσε πως ο υπουργός «ήταν αδιάλλακτος, έδειξε απροετοίμαστος και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, απαξιώνοντας το ρόλο της δημοτικής αρχής και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου».

«Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια», ενώ τόνισε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

Δ. Παπαδημούλης: Τι παραπάνω είπε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης από όσα λένε οι ακροδεξιοί υπουργοί;

Την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το ρατσιστικό της παραλήρημα για τους πρόσφυγες, σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης: