Αυγή της Κυριακής: Πόρισμα – φωτιά για τον Γ. Βρούτση

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, και του πρώην ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή, κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά η Αυγή της Κυριακής.

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, και του πρώην ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή, κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά η «Αυγή της Κυριακής».

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο Ανδρέας Πετρόπουλος, οι δύο παραπάνω κύριοι προχώρησαν σε μια σκανδαλώδη τροποποίηση σύμβασης που είχε συνάψει το υπουργείο με ιδιώτες προκειμένου να εκτελέσει έργο για το ΣΕΠΕ, από την οποία ωφελήθηκε συγκεκριμένη εταιρεία ενώ οι εργαζόμενοι της έχασαν μισθούς και δεδουλευμένα!

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο επικαλείται έγγραφα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον Φεβρουάριο του 2014 ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ προχώρησε σε σύμβαση με 2 ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να αναλάβουν αυτές ένα έργο που αφορούσε την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σώματος.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, δηλαδή τον Αύγουστο του 2014, υποβλήθηκε αίτημα απόσυρσης της μίας εκ των δύο εταιρειών και, συνεπώς, τροποποίησης της αρχικής σύμβασης. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής, παρόλο που η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα,  ο τότε υπουργός Εργασίας προχώρησε στην έγκριση του και εν συνεχεία ο ειδικός γραμματέας προχώρησε στην τροποποίηση της σύμβασης!

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει επίσης αναλυτική παρουσίαση όλων των παρατυπιών που έγιναν από την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία από τις προσφυγές των εργαζόμενων της εταιρείας, οι οποίοι εργάστηκαν χωρίς να αμειφθούν.