Ψήφος ομογενών: Τα επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια του Μητσοτάκη και η προειδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση, αλλά και τον κο Μητσοτάκη που ετοιμάζει επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να την διχάσει.

«Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης επιδίδονται σε επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών, τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ (6/10/19) σημειώνοντας ότι προφανώς, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων.

«Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά», υπογραμμίζουν οι πηγές της Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, προειδοποιεί την κυβέρνηση, αλλά και τον κο Μητσοτάκη που ετοιμάζει επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να την διχάσει.

«Η δημοκρατία μας και το ευαίσθητο θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της οποίας θα υποστηρίξει μέχρι τέλους», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Ως εκ τούτου δε πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κου Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει σε παιχνίδια μικροπολιτικής τακτικής

Ανάλογο ειναι το μήνυμα που έστειλε την Κυριακή 6/10 μέσω social media και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ολισθηρο δρόμο των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και των κατευθυνόμενων διαρροών ως προς το καίριο ζήτημα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, προϊόν διαβούλευσης, συναίνεσης και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Να τελειώνουμε λοιπόν με τις ρητορικές αοριστίες που αντιμετωπίζουν μικρόψυχα και μικροπολιτικά την ελληνική ομογένεια. Όπως έχουμε ήδη προειδοποιησει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει σε παιχνίδια μικροπολιτικής τακτικής και δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να μετατρέψει το σημαντικό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα σε αρένα τυχοδιωκτικών και επικίνδυνων πολιτικών».