Ο βήχας, ο έρωτας και ο θατσερισμός δεν κρύβονται

Η διπροσωπία της Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Όταν η κυβέρνηση προώθησε την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Ν.Δ. συμφώνησε. Παράλληλα, ατύπως, μας εξηγούσε πόσο καταστροφική θα είναι για την πραγματική οικονομία.

Όταν η κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, η Ν.Δ., θέλοντας και μη, ακολούθησε. Παράλληλα, όμως, έβαλε διάφορους πρόθυμους να μας εξηγήσουν ότι αν δεν περικοπούν οι συντάξεις, «δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις».

Όταν η κυβέρνηση υλοποίησε ένα προς ένα τα μέτρα μεταμνημονιακής στήριξης, η Ν.Δ., ένα προς ένα, τα ψήφισε. Παράλληλα, τα κατήγγειλε ως ασύστολη παροχολογία. Και κάθε φορά που κάποιος από την Κομισιόν εκφράζει κάποιου είδους επιφύλαξη, θριαμβολογεί: «Ο Τσίπρας είναι ανεύθυνος».

Σήμερα, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διατήρηση του αφορολόγητου. Η Ν.Δ., παρ’ όλο που δεν θα βρίσκεται εκεί, υποτίθεται ότι συμφωνεί. Έχει πάρει και η ίδια, άλλωστε, σχετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα όμως, τα παπαγαλάκια της Ν.Δ. διαμαρτύρονται ότι η εξέλιξη αυτή θα σημάνει και την ακύρωση των «θετικών αντιμέτρων» που η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς να εφαρμόσει όταν το αφορολόγητο θα μειωνόταν. Κανείς φυσικά δεν το σκέφτηκε όταν η Ν.Δ. κατέθετε τη δική της τροπολογία.

Τώρα, βροχή τα δάκρυα για τη μεσαία τάξη, «που σηκώνει ξανά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Τσίπρα». Ασχέτως αν αυτοί που κλαίνε σήμερα, το 2017 χαρακτήριζαν τα αντίμετρα «άνευ ουσίας».

Κακώς ανησυχούν βέβαια, γιατί τα αντίμετρα εφαρμόζονται ήδη. Αλλά η διπροσωπία της Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όπως και η αμηχανία της όταν σύρεται στη στήριξη κοινωνικών μέτρων. Ο βήχας, ο έρωτας και ο θατσερισμός δεν κρύβονται.

Πηγή: ΑΥΓΗ