Πανικόβλητο το παλιό πολιτικό σύστημα

Οι ελπίδες του παλιού πολιτικού συστήματος για παλινόρθωση εξανεμίζονται – Σωσίβιο σε θεωρίες σκευωρίας ψάχνουν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

  • Αμηχανία στη Ν.Δ., που ξεχνάει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν επιμελώς τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια τους
  • Εκνευρισμός στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Τα εξοπλιστικά σκάνδαλα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το αμαρτωλό παρελθόν του
  • Ένοχη σιωπή από τον Κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό που έβλεπε τις μίζες να περνούν
  • Με ψεκασμένα σενάρια συνωμοσίας για Σόρος και Βαρουφάκη, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική ενοχή τους

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου έφερε ξανά στο προσκήνιο την έκταση της διαφθοράς που επικράτησε στη χώρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός Άμυνας της περιόδου Σημίτη που συνδέεται με υποθέσεις διαφθοράς, για να μην αναφερθούμε στον Τ. Μαντέλη ή στις σακούλες της Siemens που ο Θ. Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι μετέφερε στο κόμμα, όπως αναφέρει η «Αυγή».«Μητσοτάκης και Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος», απαντάει το Μαξίμου

«Οι ανακοινώσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις» που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί «εκσυγχρονιστές»»: με αυτό το σχόλιο απάντησε  το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν νωρίτερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με αφορμή προηγούμενη αναφορά του Μαξίμου στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου.

Τι ανέφερε η ΝΔ

«Επειδή ο Αλ.Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ.», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, δίνοντας απάντηση στο σχόλιο του Μαξίμου (το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Απάντηση στο Μαξίμου επιχείρησε να δώσει νωρίτερα και το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

«Από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200δις ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς και του κ Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του Υπουργού του ότι η Κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».

«Μητσοτάκης – Γεννηματά δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους» αναφέρει  η ανακοίνωση του Μαξίμου

Να ζητήσουν συγγνώμη για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν ζητεί η κυβέρνηση από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου.

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

«Η ΝΔ επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», ανέφερε νωρίτερα το Μαξίμου

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι «Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Οι ίδιες πηγές καταλήγοντας ανέφεραν: «Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: