Θετικές επιτέλους οι εξελίξεις για ειδικό και μουσικό σχολείο μετά από χρόνια αγώνων γονέων και εκπαιδευτικών

Εμφανώς ικανοποιημένοι εμφανίζονται τόσο ο Δήμαρχος Αβδήρων όσο και ο προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με τις εξελίξεις στην ανέγερση των δύο σχολείων του ΕΕΕΕΚ Γενισέας και του Μουσικού Σχολείου, δύο πληγές που για χρόνια ταλαιπωρούν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε το Ειδικό Σχολείο Γενισέας και το Μουσικό Σχολείο δρομολογείται πλέον μετά τη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα το πρωί στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη παρουσία του  Προέδρου της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Γιώργου Μπιτάκου, του ΔΗμάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, του Προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως σημειώνει ο κύριος Χατζηθεοδώρου μπορεί το θέμα να μην έχει ακόμη λυθεί ωστόσο έγινε μια πολύ καλή αρχή καθώς υπάρχει δρόμος ακόμη προκειμένου όλες οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσει το έργο.

Μάλιστα με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη ο κύριος Χατζηθεοδώρου δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη στάση του δήμου Ξάνθης ο οποίος καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους επιλέγει την λογική της μη συνεργασίας σε βάρος βέβαια της ίδιας της πόλης και των δημοτών.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και χρόνια γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν έναν συνεχή αγώνα προκειμένου τα δύο σχολεία να αποκτήσουν τις υποδομές που αρμόζουν σε μια αξιοπρεπή σύγχρονη εκπαίδευση χωρίς ωστόσο επί σειρά ετών να καταφέρουν τίποτε. Οι τελευταίες εξελίξεις ανοίγουν επιτέλους μια χαραμάδα αισιοδοξίας αποδεικνύοντας ότι τελικά τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.