Η ΝΕ Ξάνθης για τον Στάθη Γιαννακίδη

31/8/2018

Η νέα κυβέρνηση συγκροτήθηκε λίγες ημέρες μετά την οριστική λήξη των προγραμμάτων που δέσμευσαν τη χώρα για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Το μεγάλο της στοίχημα είναι η γρήγορη μετάβαση από τη σταθερότητα στην ανάπτυξη, αλλά και η μεταφορά του οφέλους της ανάπτυξης στη δοκιμασμένη, από την κρίση, κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλη σημασία έχει η αξιοποίηση στο κυβερνητικό σχήμα ανθρώπων νεότερης ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους και ο ορισμός στη θέση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Βουλευτή Ξάνθης,  Στάθη Γιαννακίδη.  Η ανάδειξή του αποδίδει τιμή στον ίδιο, αλλά και στους ανθρώπους του τόπου μας.  Εκτός από τιμή τού αποδίδει όμως και μέγιστη ευθύνη στην οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί με τη σεμνότητα, την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητά του.

Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί στην πράξη την επόμενη περίοδο είναι η αναπτυξιακή και κοινωνική στρατηγική μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό την Αριστερά, σε αντιπαράθεση με τη θατσερική αναπτυξιακή και αντικοινωνική στρατηγική, την οποία υπερασπίζεται η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης η κυβέρνηση θα κριθεί από την επάρκεια, τη συνέπεια και την αξιοπιστία με την οποία θα ασκήσει τα καθήκοντά της, σε κάθε επίπεδο.

Η κυβέρνηση μπορεί να οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς με τα πλατιά κοινωνικά στρώματα εφόσον αναδείξει ένα νέο υπόδειγμα διακυβέρνησης με προοδευτική θεσμική αντίληψη, πολιτικό ήθος και ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά αυτό πρέπει να θεωρείται πάντοτε δεδομένο για μια κυβέρνηση που βασίζεται στην Αριστερά.

Ευχόμαστε καλή θητεία στο σύντροφό μας, καλούς αγώνες από το νέο του μετερίζι!

 

Από το Γραφείο Τύπου