Επίσκεψη στην 4η ΥΠΕ

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου επισκέφτηκαν τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου και ο Μ. Μουμίνογλου Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το Νομό Ξάνθης.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις γιατρών για τα νέα ΤΕΠ του νοσοκομείου τον Σεπτέμβριο, νέα προκήρυξη για 5 θέσεις μόνιμων γιατρών, (Καρδιολόγου,Ακτινολόγου,Μικροβιολόγου, ΓυναικολόγουΜαιευτήρα και Ορθοπεδικού), στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην ΠΕΔΥ Ξάνθης) τον επόμενο μήνα, η οργάνωση του ΚΕΦΙΑΠ και η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του και πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού (εκτός ιατρών)μέχρι το τέλος του μήνα.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια απόκτησης μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Επίσης έληξε η προθεσμία στις 9/7, για αιτήσεις ιατρών για τις ΤΟΜΥ.

Η μεγάλη προσπάθεια και στήριξη του ΕΣΥ συνεχίζεται. Οι 2.500.000 συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι το 2014, έχουν καθολική πρόσβαση στην Υγεία. Το νοσοκομείο Ξάνθης δεν έχει πλέον οφειλές προς τρίτους.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, η NOVARTIS, τα σκάνδαλα ‘Αδωνη, Λομβέρδου, Αβραμόπουλου, Σαλμά και τόσων άλλων, στην υγεία,  είναι όλα παρελθόν.