Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας (Video)

«Δε σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων, μόνο η πολιτική σας επιβίωση, η δίψα για επιστροφή στην εξουσία»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανικόβλητη στάση της ΝΔ απέναντι στην έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η η δίψα για επιστροφή στην εξουσία.

«Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα να μην εφαρμοστεί, αυτός είναι ο μεγάλος σας φόβος. Ήταν αποκαλυπτικό, αποδείξατε στους Έλληνες πολίτες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δε σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων, μόνο η πολιτική σας επιβίωση, η δίψα για επιστροφή στην εξουσία. Δόγμα σας το όσο χειρότερο για το λαό τόσο το καλύτερο για εσάς. Χάνετε απολύτως τη ψυχραιμία σας και εκτίθεστε» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργάνωσε ολόκληρο ταξίδι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες για να  υπερασπιστεί τα στενά κομματικά του συμφέροντα. «Δεν ντράπηκε να πάει​ μέχρι το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. ​Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ, δεν πλήττει τη κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Δεν τους ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός, δεν τους αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων. Το μόνο που τους αφορά είναι η πολιτική τους επιβίωση και η εξουσία. Όταν βλέπουν ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνουν τη ψυχραιμία τους. Πρέπει να ντρέπεστε απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Θα τα πούμε όλα, θα σας πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος πολίτης» σημείωσε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Την ίδια ντροπιαστική στάση έχετε πάρει και στο προσφυγικό. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας».

Ο πρωθυπουργός σύγκρινε τη στάση του προέδρου της ΝΔ, με τον προκάτοχο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα ήταν η στάση της παράταξής σας και πόσο διαφορετική θα ήταν και η πορεία της χώρας, αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε, λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, και εκλέγονταν από το πρώτο γύρο, όπως τότε διαφαίνονταν, πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης. Με τον κ. Μεϊμαράκη είχα έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Του αναγνωρίζω και εγώ όπως και όλοι στην Ευρώπη, ότι στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έβαλε μπροστά αυτό που καταλάβαινε ως εθνικό και όχι ως προσωπικό συμφέρον».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, του κ. Φρουζή της Novartis, που μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν τον γνωρίζετε ποιος είναι. Ο άνθρωπος που δεν γνωρίζατε, λοιπόν, διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας. Και σε απευθείας συνεννόηση μαζί σας, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σας για την εκλογή σας, στην ηγεσία της ΝΔ. Και είχατε και το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα, ότι στήσαμε και σκευωρία στο θέμα της Novartis και σπιλώνουμε αθώους».

«Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα η οποία στέκεται ξανά στα πόδια της. Μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της. Και κόβει τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της και φεύγει προς τα εμπρός» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης είστε με λάθος μεριά της ιστορίας»

AYΓΗ