Υπογράφτηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους υπαλλήλους του ΟΛΠ

Το εργασιακό τοπίο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco διαμορφώθηκε οριστικά, καθώς την Τετάρτη έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τη διοίκηση του ΟΛΠ υπογράφτηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού των εργαζομένων (διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί, χειριστές μηχανημάτων), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1876/1990.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ΣΣΕ που υπογράφουν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ από τότε που τη διαχείρισή του ανέλαβε η Cosco και θα έχει διετή διάρκεια.

Η προηγούμενη ΣΣΕ είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2015, ήταν και πάλι διετής και έληξε τον Ιούλιο του 2017. Εκκρεμεί η υπογραφή της ΣΣΕ με τους λιμενεργάτες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με κύκλους των εργαζομένων στον Οργανισμό, η νέα ΣΣΕ κρατά τις αποδοχές τους στα ίδια επίπεδα, ενώ επανέρχονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα (13ος και 14ος μισθός) που είχαν καταργηθεί το 2012 λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Αλλαγή που έγινε βάσει νόμου, καθώς ο ΟΛΠ πλέον θεωρείται ιδιωτικός οργανισμός και όχι δημόσιος, όπως ήταν πριν από την πώλησή του στην Cosco. Παράλληλα διατηρούνται όλες οι κοινωνικές παροχές (κατασκηνώσεις, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.ά.).

«Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε συνδυασμό με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού διασφαλίζουν τις αποδοχές και συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων συμβάλλοντας θετικά στη μετάβαση του ΟΛΠ σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας» δήλωσε ο ο διευθύνων σύμβουλός του Capt. Fu Chengqiu.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2017 υπογράφτηκε ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1876/1990 που και αυτός προέκυψε έπειτα από διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΛΠ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο νέος Κανονισμός περιλαμβάνει 21 άρθρα, καταγράφει δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο των εργαζομένων όσο και της εταιρείας και φέρνει κάποιες διαφοροποιήσεις στο εργασιακό τοπίο του λιμανιού του Πειραιά, με κυριότερη την αλλαγή στα ωράρια εργασίας (οι 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα γίνονται 40), ενώ αλλάζει ο τρόπος καταγγελίας των συμβάσεων για όσους είχαν προσληφθεί πριν από τις 10/8/2016 (τότε ανέλαβε τη διοίκηση η Cosco), όπως επίσης και ο τρόπος των προσλήψεων του τακτικού προσωπικού.

Συντάκτης: