Ο Χρήστος Σπίρτζης στον Δήμο Μύκης

Στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και τον γραμματέα της ΝΕ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου επισκέφτηκε τον Δήμο Μύκης το βράδυ της Κυριακής .

Ο Δήμαρχος Μύκης, Καπζά Τζεμήλ μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο και ζήτησε την ένταξη της κατασκευής δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό Κενταύρου στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, την υλοποίηση ωρίμων μελετών δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό Κοτύλης ύψους 1.737 εκατ.ευρώ, την ώριμη μελέτη για την διευθέτηση χειμάρρων στον οικισμό Άνω Θερμών ύψους 231 χιλ .ευρώ και την μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο δρόμο προς τον οικισμό Κύκνου. Έδωσε έμφαση στη μελέτη ολοκλήρωσης έργων ύδρευσης στον δήμο Μύκης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα από τα προβλήματα του Δήμου Μύκης .

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η άμεση υλοποίηση του κάθετου άξονα Βουλγαρίας – Ελλάδας στην Ξάνθη. Σε δυο εβδομάδες περίπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διαγωνισμός ύψους 35 εκατ. ευρώ για το πρώτο,  μεγαλύτερο και  δυσκολότερο κομμάτι μέχρι τα Μελίβοια. Ο άξονας έχει κατανεμηθεί σε 4 κομμάτια.

Ο Υπουργός ενδιαφέρθηκε για το έργο Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου και παραχώρησε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Δήμου.

Από το Γραφείο Τύπου