Γ.Χατζηθεοδώρου: Aφετηρία εκκίνησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης το αναπτυξιακό συνέδριο

Αφετηρία εκκίνησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας Α.Μ.Θ, με στοχευμένες ποιοτικές και ποσοτικές δράσεις, που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της περιοχής από την υφεσιακή κρίση στη δίκαιη ανάπτυξη, χαρακτήρισε το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή , 13 και 14 Νοεμβρίου, ο Γραμματέας της Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του συνεδρίου – το οποίο θα ανοίξει τις εργασίες του με χαιρετισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ι.Δραγασάκη και θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα- πραγματοποιήθηκαν σειρά συσκέψεων με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις τους  οι οποίες, μέσω διαβούλευσης, θα αποτελέσουν τον ‘οδικό χάρτη’ σύνδεσης της πρότασης της περιφέρειας με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Μέχρι και την παραμονή της έναρξης του συνεδρίου, την Κυριακή 12 του μήνα, η πρόταση της περιφέρειας θα συμπληρώνεται με τα αποτελέσματα των επιμέρους συναντήσεων αφού και η ημερίδα που συνδιοργανώνουν οι Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Δράμας, για την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Ροδόπης, παρουσία και του αν. υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας κ.Σωκράτη Φάμελλου, εντάσσεται στην προσπάθεια κατάρτισης μιας όσο το δυνατόν πιο σφαιρικής πρότασης από πλευράς περιφέρειας. Η συγκεκριμένη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Δήμων και φορέων της περιφέρειας.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου, υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς ενέργειας και μεταφορών που καθιστούν τη Θράκη και όλη την περιφέρεια γεωστρατηγικό κόμβο, θα αναδειχθούν και θα αναλυθούν στο συνέδριο (σ.σ: άλλωστε οι δύο πρώτες συνεδρίες είναι αφιερωμένες σε αυτούς τους τομείς), προσθέτοντας ότι η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα εκπλήξει πολλούς.

Τέλος, απάντησε και σε ερωτήματα ακροατών της εκπομπής για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου.  Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου omorfipoli899