Ν. Ανταμπούφης Για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών «Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων»

Για άλλη μια φορά ο σημερινός δήμαρχος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και των αναγκών σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης με αφορμή την λύση που αναζητούν αντιπεριφέρεια και διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά του δημοτικού να μην χάσουν το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης ελλείψει κολυμβητηρίου.

Μπορεί η Ξάνθη να θεωρείται προνομιακή, όντας διαθέτοντας κολυμβητήριο, γεγονός που την ενέτασσε στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για τα παιδιά του δημοτικού που εφαρμόζεται ήδη από πέρσι με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Μόνο που δυστυχώς αυτό το όποιο πλεονέκτημα ακυρώνεται αφού η δημοτική αρχή το κρατά εδώ και χρόνια κλειστό με αποτέλεσμα αντιπεριφέρεια και διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αναζητούν τώρα λύσεις προκειμένου τα παιδιά να μη χάσουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται.

Σημειώνεται πως ο αντιπεριφερειάρχης  σε συνεργασία με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  προσπαθούν να ξεπεράσουν το κώλυμα προκειμένου τα παιδιά των δημοτικών που εξέφρασαν ενδιαφέρον να μπορέσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα ισχύουν επιτρέπεται η μεταφορά μαθητών σε απόσταση 25 χιλιομέτρων. Ωστόσο η λύση που επελέγη για την μετακίνηση των παιδιών στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο της Κομοτηνής προσκρούει σε αυτό τον όρο και έτσι αναζητείται τρόπος προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση για την Ξάνθη ώστε οι μικροί μαθητές να μην χάσουν την ευκαιρία εξοικείωσης με το υγρό στοιχείο κάτι που αποτελεί αναγκαιότητα με δεδομένο πως κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται δεκάδες πνιγμοί αφού οι Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν.