Δελτίο Τύπου-Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ με τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου

 

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση εργασίας μετον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, είχαν κατά την σημερινή ημέρα οιΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

Ζητούμενο της σημερινής συνάντησης υπήρξε η καταγραφή των δεδομένων και των δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του χώρου τηςΤριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜΘ.Κατά την διάρκεια της συζήτησης όλες οι πλευρές επισήμαναν πως η περίοδος υποστελέχωσης και αδιαφάνειας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γίνει οριστικά παρελθόν, ώστε να καταφέρουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να διαδραματίσουν ανεμπόδιστα, τον ρόλο τους ως κύτταρα παραγωγής γνώσης και έρευνας. Υπήρξε ρητή δέσμευση από όλεςτις πλευρές ότι στην νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση στην ΑΜΘ  δεν πρόκειται να  υπάρξει κανένα κλείσιμο τμημάτων ή σχολών παράμόνο αναβάθμιση  και ανάδειξη του έργου τους.

 

Επιπλέον, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ είχαν τηνευκαιρία να συζητήσουν μαζί μετον Υπουργό για τιςδυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω συνεργασία και σύμπραξη μεταξύ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και  Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  (Τ.Ε.Ι.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ο σημαντικός αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορούν και πρέπει να  διαδραματίσουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Περιφέρεια της ΑΜΘ. Σε αυτό το σημείο υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά και στον ειδικό ρόλο που μπορεί να έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, στην ενίσχυση της λειτουργίας τωνΣχολών Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στην ΑΜΘ, συζήτηση την οποία οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

 

Στο τέλος της σύσκεψης Βουλευτές και Υπουργός συμφώνησαν να ακολουθήσει και νέα συνάντηση όταν η ΒουλήτωνΕλλήνων επανεκκινήσει τις διαδικασίες της, μετάτην ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών που θα υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ