Τυφλή σύγκρουση από αγρότες

Στα τυφλά η σύγκρουση από τους αγρότες.

“Ζητούν απόσυρση ασφαλιστικού – φορολογικού για να ανοίξουν τους δρόμους και αυτό ανακοινώνουν πως είναι κάλεσμα σε διάλογο, χωρίς καν τα νομοσχέδια να έχουν παρουσιαστεί.”

Σε πολιτική αλλά και άγονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, που δεν βοηθά την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και, πρωτίστως, δεν διευκολύνει την εξεύρεση δίκαιων λύσεων στα όντως οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες ή την ομαλή μετάβαση στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς, οδηγούν τον αγροτικό κόσμο συνδικαλιστικές ηγεσίες, τυπικές ή άτυπες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αγρότες, με πρωταγωνιστές δεξιούς και ακροδεξιούς παράγοντες της περιοχής, απέκλεισαν χθες τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου στη Νομαρχία της Κομοτηνής αρνούμενοι κάθε διάλογο μαζί του αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο αλλά και το φορολογικό, το οποίο δεν έχει καν παρουσιαστεί.

Το ίδιο αίτημα προβάλλουν και οι αγρότες που ανοιγοκλείνουν την Εγνατία οδό, ενώ οι αγρότες που ανοιγοκλείνουν τα Τέμπη ζητούν, αγνοώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

* Β. Αποστόλου: Καλούμε σε ειλικρινή διάλογο χωρίς ανέφικτα προαπαιτούμενα.