13/11

1. Η Ελλάδα αλλάζει, η Πορτογαλία αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει.

Οι δάσκαλοι (μόνο) στην Ξάνθη ψήφισαν πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ, ξεχνώντας την αξιολόγηση, τις απολύσεις, τον φόβο, την δυνατότητα επιλογής των διευθυντών τους, την αναπροσαρμογή των προγραμμάτων των σχολείων άμεσα, την καθολική κάλυψη των κενών σε αναπληρωτές και της γενικής και της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης.

Να το δούμε!

 2. Ορίστηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφίων διοικητών των νοσοκομείων και με σταθερά, άμεσα βήματα προχωρά η ανανέωση των ΔΣ.

11 νέοι επικουρικοί γιατροί θα προσληφθούν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

250 εκ. εξασφαλίστηκαν ήδη για τις άμεσες ανάγκες της πρωτοβάθμιας Υγείας.

Βιβλιάριο Υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους.

Συνεχίζουμε…

3. Οι όψιμοι επαναστάτες ήταν στην απεργία;

Ξέρετε,  γι αυτούς που τελευταία κάνουν συγκεντρώσεις και σηκώνουν τη γκλίτσα …του αγώνα! Λέμε τώρα.

4. Dimitris N. Maniatis
Οι Μένουμευρώπη χλευάζουν την απεργία. Μόλις πέσουν τίποτε μάπες μιλάνε για χάος. Μόλις την κάνει η ΓΣΕΕ λένε για καθεστωτικούς θεσμούς. Μόλις την κάνουν τα πρωτοβάθμια, λένε για γκρούπες. Μόλις την κάνει το ΠΑΜΕ λένε για κομματικές φιέστες. Μόλις κάνει ο Δημόσιος τομέας λένε πως την κάνει παρά τα προνόμιά του. Μόλις συμμετέχει κι ο Ιδιωτικός λένε πως απλά θα χαθούν μεροκάματα. Μόλις την κάνουν οι αγρότες λένε για συντεχνίες. Μόλις την κάνουν οι εκπαιδευτικοί λένε για την Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς. Μόλις βγούν στο δρόμο μαθητές λένε πως υποκινούνται. Μόλις βγουν οι φοιτητές λένε πως είναι χωρίς κόστος.

Το ενδεχόμενο να πάνε να Γ@@@@Ν το έχουν καθόλου σκεφτεi;

5. Οι Βρυξέλλες ως άλλοι “νταβατζήδες” εκβιάζουν τον πορτογαλικό λαό, όπως έκαναν και με τους ‘Ελληνες.

Ενωμένοι απέναντι στους “τρομοκράτες” τραπεζίτες.

Οι αγώνες των εργαζομένων στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από την αριστερή κυβέρνηση. Είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί και εργαλείο.

Ας το καταλάβουν και οι “άλλοι” αριστεροί.

Από μέσα μπορείς να αλλάξεις το σύστημα κι όχι πετώντας “πέτρες”.

Οι “άλλοι” όψιμοι “επαναστάτες” δεν θα το καταλάβουν ποτέ.

6. Με μια δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, οι τέσσερις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας ετοιμάζονται για την τελική ευθεία προς τις κάλπες. Η αδυναμία συνύπαρξης, η οποία μετά το ναυάγιο κάθε προσπάθειας για ντιμπέιτ επιβεβαιώθηκε και με την αδυναμία να βρεθεί κοινός τόπος για τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, δυναμιτίζει το εσωκομματικό σκηνικό και ανοίγει έναν νέο κύκλο ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στους υποψηφίους.

Τα ναυάγια που …ναυάγησαν τη χώρα. Κοίτα χαμόγελα!